← Terug naar overzicht Toepassingen

Houtbescherming

Bescherming van hout tegen vocht en houtrot, mossen, schimmels en algen.

Houtbescherming

Onderhoud en bescherming van buitenhout is belangrijk, niet alleen omwille van de esthetiek, maar ook qua veiligheid (bv het glad worden van houten terrassen en vlonders) en qua levensduur van het buitenhout. 

Het impregneren van oppervlakken is aangewezen om de levensduur te verlengen en het onderhoud te beperken. De frequentie waarmee dit dient te gebeuren is afhankelijk van een aantal factoren zoals type materiaal,  absorptie-coëfficient, afwerking, locatie, gebruik en het actuele onderhoud.  Impregneermiddelen beschermen de materialen van binnenuit door in de poriën te dringen en zich daar vast te hechten. Ze verhinderen dat vervuilende stoffen door het materiaal geabsorbeerd worden. 

NANODRY Wood-S verhindert het indringen van vloeibare stoffen, maar het behandelde oppervlak blijft dampdoorlatend zodat geen druk wordt opgebouwd in de structuur. Dit product biedt zo een afdoende bescherming tegen erosie van het oppervlak.

ROXIL Wood Protection Cream biedt dan weer langdurige bescherming voor zachte houtsoorten die zijn blootgesteld aan de weersinvloeden. Denken we hierbij vooral aan RND en andere naaldhoutsoorten gebruikt voor tuinhout, terrassen, afsluitingen, speeltuigen enz...

Hout in contact met vochtige materialen dient eveneens afdoende beschermd te worden.

DRYBASE Liquid Applied DPM biedt een oplossing voor de bescherming van ingemetselde balkkoppen, tuinpaalvoeten, houten vloeren op vochtige chape, raam- of deuromkastingen die tegen vochtig metselwerk staan, houten plinten enz..  

Of contacteer ons