← Terug naar overzicht Toepassingen

Afwerking van Vochtige Muren

Afwerksystemen voor vochtige, zoutbelaste en besmette oppervlakken.

Afwerking van Vochtige Muren

Het is niet eenvoudig om een goede oplossing te vinden voor de afwerking van vochtige muren, zoutbelaste muren, muren met een vorm van besmetting zoals roet of bitumen, enz... Denken we bijvoorbeeld aan de afwerking van muren met optrekkend grondvocht, of keldermuren! Het metselwerk droogt immers heel traag tot helemaal niet, en het bevat bijna altijd hygroscopische zouten die luchtvocht absorberen en de muren vochtig houden. 
Schade aan het pleisterwerk veroorzaakt door hygroscopische zouten
Corrosie aan hoekprofielen, schade aan natuursteen en hout

Coatings of cementpleisters die rechtstreeks op de vochtige ondergrond worden aangebracht moeten bestand zijn tegen vocht en zouten, en bovendien zijn ze door hun aard en eigenschappen vaak ongeschikt voor het blokkeren van zoutuitbloeiingen. Gipspleisters kunnen hoegenaamd niet gebruikt worden op vochtige en zoutbelaste muren. Zo goed als alle pleisters, ook de waterdichte mortels, zijn dampdoorlatend waardoor ze onmogelijk de uitbloeiing van zoutkristallen kunnen tegenhouden. En het zijn uitgerekend de zoutkristallen die de grootste schade berokkenen aan het bouwmateriaal en de afwerking van de muur.

De oplossing: REPLA MESH of REPLA FLEECE

REPLA MESH: geplugd ontkoppelingsmembraan

REPLA MESH is een soepel en dun (slechts 3 mm) pleistermembraan dat met de noppenzijde tegen de muur wordt geplaatst. REPLA MESH kan rechtstreeks op de besmette oppervlakken worden aangebracht met slechts een minimum aan voorbereiding. 

REPLA FLEECE: gekleefd ontkoppelingsmembraan

Het REPLA FLEECE membraan is dé oplossing voor het ontkoppelen van nieuw pleisterwerk op vocht- en zoutbelaste muren. REPLA FLEECE wordt integraal tegen het muuroppervlak verlijmd door middel van een flexibele, watervaste poederlijm met variabele zetdikte. 

SB solutions beveelt Codex Power CX7 aan voor de verlijming. 

Of contacteer ons