De 'gratis' diagnose...

De 'gratis' diagnose...

U zoekt via google of een andere zoekmachine een aannemer die uw vochtprobleem kan oplossen. Voor u het weet wordt u om de oren geslagen met tientallen zoekresultaten, waarvan de meeste met de vermelding "Gratis Diagnose!"

Ofwel gaat het daadwerkelijk om een website van een aannemer, en in dat geval staan er duidelijke contactgevens bij: adres, telefoonnummer, e-mail, ondernemingsnummer enz. Maar vaak komt u op een duistere site terecht zonder contactgevens, met enkel een invulformulier. Het gaat vaak om 'verzamelaars' van contactadressen die daarna worden doorverkocht aan de meest biedende. Die stuurt dan een verkoper op U af die snel een 'diagnose' uitvoert. In sommige gevallen zelfs zonder een vochtmeter boven te halen! Vlug een offerte gekrabbeld op een A4-tje en dan hemel en aarde bewegen om U de offerte te laten ondertekenen, bij voorkeur met 'korting wanneer u onmiddellijk tekent'.

Moraal van het verhaal: Laat U de werken effectief uitvoeren door een firma die met dergelijke 'hardsellers' werkt, dan betaalt U 1.de aankoop van een heel aantal leads of adressen, 2. de commissie en verplaatsingskosten van de vertegenwoordiger voor even veel 'gratis diagnoses', én 3. de uitvoering der werken. Tot zover het 'Gratis' verhaal. ...En dan is het nog te hopen dat U met een bonafide en technisch capabele firma in zee bent gegaan. Bezint eer ge begint. Eis duidelijke en gedetailleerde offertes van twee of meer firma's, neem de tijd om rustig te vergelijken en te beslissen (uw vochtprobleem loopt niet weg!), en bij tegenstrijdige diagnoses of bij twijfel over de oorzaak van uw vochtproblemen contacteert u best vooraf een neutraal expert. Meer info vind U op deze site. 

Geschreven door:
Arch. Peter van Gysegem
Zaakvoerder SB Solutions