Injectiecrèmes: Over zin en onzin van percentages actieve stoffen...

Injectiecrèmes: Over zin en onzin van percentages actieve stoffen...

Er wordt heel wat onzin verkondigd over de relatie tussen de kwaliteit van een injectiegel en het percentage actieve stoffen in het product.

Zo wordt gewag gemaakt van 85 en soms 90 % actieve stof! Dit slaat nergens op, want crèmes met zoveel 'actives' zijn bijna niet te maken of daardoor vaak onstabiel. Bovendien gaat het bij injectieproducten om compleet andere criteria:

  • over welke actieve stoffen gaat het, en van welke kwaliteit?
  • in welke verhouding zijn ze aanwezig (silanen tov siloxanen) en helpen ze mekaar?
  • gaat het om een breed-spectrumproduct, is het werkzaam op eender welk bouwmateriaal, onafhankelijk van de aard, ouderdom, samenstelling, zoutbelasting, vochtigheidsgraad, alkalisch gehalte enz...?
  • gaat het om een stabiel product, met lange levensduur, en schift het niet in de verpakking?
  • blijft het product van de lucht afgesloten tijdens de verwerking, zodat geen actieve stoffen verloren gaan?

RDS70 en DRYZONE beantwoorden aan al deze criteria. SB Solutions doet dus niet mee aan de wedstrijd om het hoogste percentage actieve stoffen, wegens totaal zinloos! Het is een louter verkoopsargument van hardsellers. 

Anderzijds wordt heen en weer gezwaaid met de testrapporten van het WTCB. AAA gels zouden de enige goede zijn... Een tip: let even op de hoeveelheid product die voor de test werd gebruikt, en hou er vervolgens rekening mee dat in de praktijk slechts even veel (of weinig) gel wordt aangebracht als bij DRYZONE of RDS70. Sommige producten halen een AAA rating met 5 liter product per m2 muurdoorsnede, of 5 x zoveel product als bij een RDS70 of DRYZONE behandeling.

Laat u dus niet misleiden door gehaaide verkopers van procenten, maar vertrouw op SB Solutions: 22 jaar ervaring zonder één enkel garantiegeval!

Geschreven door:
Arch. Peter van Gysegem
Zaakvoerder SB Solutions